Breathfulness ®

Wat is Breathfulness?

breathfulness

Letterlijk vertaald is Breathfulness de volheid van de adem. Ademen is leven, dus Breathfulness is de volheid van het leven.

Breathfulness is een weg om de harmonie in jezelf te herstellen, om terug te gaan naar de eenvoud, naar de essentie van wie je werkelijk bent. Door dit ook uit te gaan stralen kunnen anderen zich ook weer gaan herinneren wie ze in essentie zijn.

Breathfulness is ook een weg naar een verruimd leven. In harmonie zijn met het leven en jezelf, de volheid van het leven te durven leven. Breathfulness is de verbinding tussen verstand en gevoel, hoofd en hart, tussen jezelf en de ander, tussen lichaam en ziel, tussen jou en je omgeving.

Bij Breathfulness staat de aandacht voor je ademhaling centraal: je ademhaling ontdekken, openen, verruimen en optimaliseren.

Naast de ademhaling, besteed ik aandacht aan voeding, beweging en ontspanning.

Het uitgangspunt van Breathfulness is dat iedereen dit kan leren en dat het kan leiden tot een levenslange leefwijze die iedereen dient.

De 4 pijlers van Breathfulness

Breathfulness geeft je bewustwording over belangrijke facetten die nodig zijn om je leven in volheid te leven. Breathfulness omvat de 4 belangrijkste pijlers van het leven:

Ademhaling

Zuurstof is de eerste brandstof die je nodig hebt om te leven. Een goede ademhaling heeft invloed op je hele lichaam en is van essentieel belang voor je algehele welzijn.

Voeding

Je fysieke lichaam heeft voedsel nodig, het is brandstof die je 'motor' draaiende houdt. Het voorziet je van energie, levert bouwstoffen en zorgt ervoor dat je (optimaal) kunt functioneren en herstellen.

Bij voeding is het belangrijk om eens stil te staan bij de volgende aspecten: Wat eet je? Wanneer eet je? Hoeveel eet je?

Beweging

Beweging verbetert je conditie en geeft je letterlijk meer lucht, het zorgt ervoor dat je je hoofd leegmaakt. Ook komen er stoffen vrij die een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Tijdens het bewegen ben je even één met je lichaam.

Ontspanning

Je lichaam zal steeds streven naar harmonie. Fysieke ontspanning leidt ook tot geestelijke ontspanning. Het is belangrijk om jezelf bewust te worden op welke momenten je (teveel) spanning opbouwt en vasthoudt, want bewustwording hiervan leidt tot andere keuzes. Kiezen voor een leefwijze die beter bij je past zorgt voor harmonie.

Ademsessies

Als coach wil ik al mijn vaardigheden inzetten om jou te begeleiden tijdens ademsessies. Dit doe ik in mijn eigen praktijk, waar de ademsessies worden gegeven in een sfeer van veiligheid, aandacht en vertrouwen.

Wil je loskomen van oude patronen, je fysieke en/of emotionele blokkades opruimen en wil je een dieper contact met jezelf, dan wil ik jou graag laten ervaren wat Breathfulness voor jou kan betekenen.

Tijdens de ademsessie combineer ik ademen met energiewerk, zodat deze twee werkvelden elkaar versterken. En ik gebruik mijn intuïtieve vermogens om de ademsessie te bekrachtigen.

Wil je komen ervaren wat Breathfulness voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met mij op.